ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΕΠΕΤΕΙΟ, 25.07.2011

Ψήφισμα για την αποφράδα επέτειο

Για τη θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην μεγαλόνησο, -συνέπεια συνωμοτικής συνεργασίας της ελληνικής χούντας με μερικούς Κύπριους και την Τουρκία- και παρά την γενναία και αξιοθαύμαστη αντίδραση στο θλιβερό γεγονός και την οργάνωση της περίθαλψης του προσφυγοποιηθέντος πληθυσμού της καταληφθείσης λωρίδας της Κύπρου, όχι μόνο δεν υπήρξε η οφειλόμενη αντίδραση και αποτελεσματική βοήθεια από την Ευρώπη, αλλά άρχισαν και την ετοιμασία για το στρώσιμο του χαλιού για να πατήσει ο άρπαγας κατακτητής και να εισέλθει στην Ευρώπη! Κι αυτός; φυσικά διαρκώς ιταμότερος, κουρέλιασε και κουρελιάζει τις βασικές αρχές των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των λαών και τις αρχές και τις βασικές διατάξεις των θεμελιακών κειμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και δεν διστάζει καθόλου να διαλαλεί και να εφαρμόζει το σχέδιο του για να τουρκέψει το νησί.

Τι κάνει η Ελλάδα; Όχι μόνο δεν αντιδρά όπως πρέπει, αλλά υποχωρεί συνεχώς και σ' αυτή τη πολιτική κατά της Κύπρου αλλά και για τη δική της τουρκοποίηση.

Ωστόσο η μεγαλόνησος κατάφερε παρ' όλη την συνεχώς αυξανόμενη τουρκική πίεση και να αντιστέκεται και να ευημερεί. Βέβαια, είχε και ένα Μακάριο! Αλλά και μετά απ' αυτόν κατόρθωσαν να ανταπεξέρχονται και μάλιστα να αναπτύσσονται από κάθε άποψη. Προ ολίγων ετών ανακήρυξαν και την ΑΟΖ για την προστασία και εκμετάλλευση του ορυκτού θαλάσσιου πλούτου της, ιδίως σε υδρογονάνθρακες, ζητώντας μάλιστα και τη σύμπραξη της Ελλάδας, που δεν ετόλμησε .

Κι ενώ η Κύπρος επέσυρε την επιδοκιμασία της Ε.Ε. για τη στάση της αυτή, η Ελλάδα εμφανίζεται ως έτοιμη να απεμπολήσει την άσκηση του διεθνούς δικαιώματος της που θα μπορούσε να την απαλλάξει από το να τείνει το δίσκο της επαιτείας. Σ' αυτή τη κατάσταση περιήλθε με την άθλια πολιτική της, οικονομική και εθνική.

Ωστόσο, η Κύπρος, της οποίας ο λαός δεν έπεσε στην παγίδα του Σχεδίου Ανάν, σήμερα δοκιμάζει μεγάλη πικρία με την πρόσφατη σοβαρή καταστροφή, που αποδεικνύει και κακοδιοίκηση σε πρωτοφανή βαθμό, μάλιστα.

Ειλικρινά συμμετέχουμε στη θλίψη της πρόσφατης καταστροφής και ευχόμαστε οι υγιείς λαϊκές και πολιτικές δυνάμεις της να την οδηγήσουν το ταχύτερο σε σωστή εθνική αντίδραση. Υπάρχουν λαμπρές πολιτικές προσωπικότητες με πατριωτισμό και ικανότητες ασυνήθεις που είμαστε βέβαιοι ότι θα κινητοποιηθούν για να ξεπεράσει τις φοβερές αντιξοότητες και να επιπλεύσει δυνατή και ευημερούσα.

Όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να προχωρήσει σε δυναμική πολιτική και να εγκαταλείψουμε την πολιτική υποτέλειας προς την Τουρκία. Η δουλοπρεπής πολιτική πάντα υπήρξε στην ιστορία μας εισαγωγική εθνικής καταστροφής. Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις ας μη διστάσουμε! Μας το επιβάλλει η ιστορία μας και το καθήκον μας απέναντι στους γενναίους και σπάνιας δημιουργικότητας λαούς μας!

Αθήνα, Ιούλιος 2011