ΨΗΦΙΣΜΑ: ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, 3.01.2011

Να προστατευθούν πραγματικά τα δικαιώματα των λαών και του ανθρώπου σχετικά με τα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίων της πατρίδας μας

Οι εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι άκρως ανησυχητικές. Είναι βέβαιο ότι στις κατακτητικές της επιδιώξεις που ήδη από την ιστορία των Ιμίων και των γκρίζων ζωνών σταθερά προβάλλονται από την Τουρκία, προστέθηκαν και οι αρπακτικές των κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίων μας που έχουν καθαρά εκφρασθεί. Δυστυχώς, όμως, εμφανίζεται και η ελληνική συναίνεση συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία, σαν να μην υπήρχαν άλλες χώρες του κόσμου καταλληλότερες για συνεκμετάλλευση, και μάλιστα χωρίς κατακτητικές βλέψεις. Αντί να συμπράξουμε με την Κύπρο, που μας πρότεινε, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, να κηρύξουμε συγχρόνως την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας για την προστασία των πετρελαίων και αερίων μας και μάλιστα μονομερώς - όπως έπραξε η Κύπρος και ενέκρινε η Ευρώπη - τα αφήσαμε απροστάτευτα, και επιτρέψαμε στον άρπαγα γείτονά μας να παζαρεύει τα δικά μας πετρέλαια και αέρια με αμερικανικές μεγάλες εταιρίες αντί να το πράξουμε εμείς είτε με την Αμερική είτε με άλλες χώρες.

Προς θεού ! Ας μη σπεύδουμε προς ανεπανόρθωτα ! Ας μην περιφρονούμε τις θυσίες των παιδιών μας του 1821-1830 του 1912-1913, του 1914-1919, του 1940-1944, καταργώντας την κυριαρχία και ανεξαρτησία μας. Και επί πλέον ας μη θυσιάζουμε τόσο άστοχα τον φυσικό μας πλούτο παραχωρώντας τον με συνεχείς υποχωρήσεις στον χειρότερο συνεκμεταλλευτή αντί να αλλάξουμε ριζικά στάση χρησιμοποιώντας τον φυσικό μας πλούτο με τρόπο που να μετατρέψουμε τη σημερινή μας φτώχεια σε σημαντική ευημερία.

Κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό να μη μεταβεί στο Ερζερούμ. Ο ελληνικός λαός δεν το θέλει. Ξέρει την εθνική καταστροφή προς την οποία βαδίζουμε από αρκετά ήδη χρόνια και τις μυστικές - αντίθετα με την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία - διαπραγματεύσεις και δεν θα την συγχωρήσει.

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2011