Σχόλιο

Οι Έλληνες δημοκρατικοί πολίτες έχουν πάντοτε βαθύτατα εκτιμήσει τη σταθερή φιλία και υποστήριξη της Ελλάδας από τον μεγάλο Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Συγχρόνως έχουν εκτιμήσει την απλότητα της ζωής του και της οικογένειάς του στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, στον κήπο του οποίου επιτρεπόταν να κάνουν τον περίπατό τους και οι απλοί πολίτες. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει διεθνώς, καθώς ο κόσμος έχει μετατραπεί, όπως έχω ξαναγράψει σε εγκληματικό φρενοκομείο. Είναι γεγονός ότι και τα μέτρα προστασίας έχουν εμπλουτιστεί από τα νέα μέσα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αυτά όμως που συμβαίνουν τώρα με τη χρήση αυτών των νέων μέσων μας προκαλούν φρίκη. Η ανθρωπότητα απεδείχθη ανάξια να τα χρησιμοποιήσει – τουλάχιστον κατά κανόνα – κοινωφελώς.

Η δική μας Βουλή που αποκαλείται Βουλή των Ελλήνων – και όχι «Βουλή της Ελλάδος», όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες – είναι ο καταλληλότερος τόπος για να εκφωνήσει τον λόγο του ο υψηλός καλεσμένος μας, καθώς μάλιστα είναι ο καλύτερα περιφρουρούμενος χώρος.

Γενικά ευχόμαστε, με όλη την καρδιά μας, η άφιξη του μεγάλου φίλου της Ελλάδος, Μπάρακ Ομπάμα, να μην απογοητεύσει τη δημοκρατική του νοοτροπία, διαπιστώνοντας τις βασικές αδυναμίες της χώρας του ως Προέδρου του ισχυρότατου κράτους του κόσμου.

Το Ίδρυμά μας πάντοτε υποστήριξε τις δημοκρατικές προτάσεις του, όπως η δωρεάν ιατρική περίθαλψη, η απαγόρευση πώλησης όπλων σε ανήλικους, η απαγόρευση χρήσης από τους δασκάλους και η απαγόρευση βίας ή εξευτελιστικής μεταχείρισης μαθητών από τους συναδέλφους τους (bullying), η θρησκευτική ελευθερία κ.ά. Θα πικραθούμε ιδιαιτέρως αν αυτό συμβεί με την επίσκεψή του στη χώρα μας, η οποία δεν ξεχνά πόσα του οφείλει για την έως τώρα στάση του και τον χαρακτηρισμό που αυτός της έδωσε ως «λίκνο της δημοκρατίας».