ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ, «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 5.08.2014

Αξιοσημείωτες είναι οι αλλαγές που έγιναν πρόσφατα σχετικά με το γενικό ξεπούλημα όλων των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία). Ο πρωθυπουργός, ως φαίνεται, έδρασε αστραπιαία. Αρχισε με την πλήρη αλλαγή των προσώπων που χειρίζονται τα θέματα του ΤΑΙΠΕΔ και προχώρησε, στη συνέχεια, με την εισαγωγή της απαγόρευσης της πώλησης ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, που μπορεί να ξεπουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Αναφέρουμε την παρακάτω περίπτωση: Στις 29 Ιουλίου 2014, εξεδόθη ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, υπό τη νέα του σύνθεση, διά της οποίας από τη συνολική εκποίηση των ακινήτων της περιοχής Αφάντου Ρόδου εξαιρέθηκαν οι δασικές και αρχαιολογικές ζώνες, καθώς και οι ζώνες προστασίας υγροτόπων, δηλαδή τόπων προστατευομένων από τη Natura και άλλες διεθνείς συμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Τα ακίνητα που απαγορεύεται να πωληθούν μπορεί και να βρίσκονται εντός μεγάλων πωλουμένων εκτάσεων, σε τρόπο ώστε να τεμαχίζεται η προοριζόμενη προς πώληση απαραδέκτως μεγάλη έκταση.

Αυτές οι απαγορεύσεις πωλήσεων είναι απολύτως αναγκαίες για τη διάσωση της χώρας από τη διαγραφή της από το γεωγραφικό χάρτη ως ανεξάρτητης και ελεύθερης χώρας, όπως από καιρό διαλαλούν οι αληθινοί δημοκράτες και ευρωπαϊστές φίλοι της Ελλάδας. Ως πρώτον αναφέρουμε τον Jean-Claude Juncker, ο οποίος ευτυχώς πρόσφατα εκλέχτηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) και αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου 2014.

Ο Juncker, μάλιστα, όπως δήλωσε, προγραμματίζει το σπουδαίο μέτρο, την κατάργηση της τρόικας, που αποτελεί το μοχλό άσκησης αυτής της οικονομικής πίεσης. Τι θα ωφελούσε όμως η κατάργηση της τρόικας, εάν η σύγχρονη ελληνική νομοθεσία επέτρεπε την αντίθετη και με το Σύνταγμά μας συνέχιση της υπερβολικής καταπίεσης των οικονομικά αδυνάτων, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα από το ίδιο το κράτος;

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε εκτός του Juncker και τους άλλους υποστηρικτές μας αλλοδαπούς, οι οποίοι έχουν ταχθεί εντόνως κατά της υπερβολικής καταπίεσης των λαών, που ουσιαστικά αποτελεί και πολιτική καθυπόταξή τους. Αυτοί είναι οι Cephas Lumina, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Olivier Blanchard και Daniel Leigh, αρμόδιοι σύμβουλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ.ά.

Κάνουμε έκκληση σε όλους να υποστηρίξουν την κατάργηση αυτών των καταστροφικών πωλήσεων, από τις οποίες μάλιστα ο πωλητής κύριος (η Ελλάδα) δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η ουσιαστική κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, που έως τώρα ασχημονούσε ανεξέλεγκτα εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, είναι απαραίτητη. Τέτοιου είδους, άλλωστε, ξεπούλημα δεν γίνεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

Η γενική αυτή σωστική πολιτική ως προς τα ξεπουλήματα, που ήδη άρχισε με την πλήρη αλλαγή των ιθυνόντων προσώπων του ΤΑΙΠΕΔ και την εισαγωγή των περιορισμών στις αχαλίνωτες εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, θίγει βεβαίως τις αρπακτικές διαθέσεις αλλοδαπών και Ελλήνων, που αποβλέπουν να επωφεληθούν εις βάρος της χώρας μας και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας.

Πρέπει να τονίσουμε ότι έως τώρα τα ξεπουλήματα ήταν γενικά και χωρίς οποιονδήποτε περιορισμό. Αρκεί να αναφέρουμε τις περιπτώσεις του Ερημίτη της Κασσιόπης, του Κόλπου της Βουλιαγμένης, μεγάλων εκτάσεων της Χαλκιδικής κ.ά., όπου οι πωλήσεις έχουν μάλιστα ήδη συντελεσθεί, πολλές δε άλλες ανάλογες πωλήσεις είναι στην οδό της υλοποίησης.

Ας μας επιτραπεί να αναφέρουμε ότι το πρόσφατο βιβλίο του Ιδρύματός μας για το ΤΑΙΠΕΔ συνετέλεσε στο να διαφωτισθεί πλήρως το όλο θέμα από κάθε πλευρά, καθώς και τα απαράδεκτα σκάνδαλα που διαπράττονται με αυτές τις πωλήσεις στην πράξη, όπως, π.χ., οι πωλήσεις τριών παλατιών στην Κάτω Κορακιάνα Κέρκυρας, εκ των οποίων το ένα είναι και Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης που περιέχει έργα υψίστης αξίας, αρχίζοντας από Θεοτοκόπουλο, Γύζη, Ιακωβίδη, Λύτρα, Παρθένη κ.ά. Ολα αυτά πωλούνται ως ένα «αγροτεμάχιο»!

Οφείλουμε όλοι να ενισχύσουμε αυτή την τωρινή σωστική για την οικονομική βελτίωση και ανεξαρτησία της χώρας μας προσπάθεια κατά των πιθανών αντιδράσεων ισχυρών κύκλων, μικροπολιτικών ή μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που συγκρούονται με τα συμφέροντα της Ελλάδας και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της.

Το πιο ευχάριστο όμως προστέθηκε χθες. Αυτό είναι η αποκάλυψη της εγκάρδιας συνεργασίας του πρωθυπουργού μας με τον εκλεγέντα νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) Jean-Claude Juncker, ο οποίος άρχισε ήδη τις επισκέψεις του στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για την προετοιμασία της προεδρίας του.

Ολα τα παραπάνω ασφαλώς θα συμβάλουν και στην αντιμετώπιση της ύπουλα σχεδιασμένης κινεζοποίησής μας, που επιδιώκεται ιδίως με την αγορά -μέσω του ΤΑΙΠΕΔ- και του υπόλοιπου λιμένα Πειραιώς· επίσης των 60.000 στρεμμάτων (!) της νήσου Ρόδου κ.ά.

Ας μην εφησυχάζουμε όμως, παραμένουν ακόμη δύσκολα προβλήματα προς αντιμετώπιση και που δεν είναι άσχετα με τη γνωστή γραμμή κατάργησης της ύπαρξής μας από την αρπακτική μας γειτόνισσα.

Να μην ξεχνάει κανένας Ελληνας, ότι παρά την καταδίκη από διεθνή δικαστήρια της ουσιαστικής στρατιωτικής κατοχής μεγάλου μέρους της Κύπρου, η Τουρκία τολμάει ακόμη και ν' αρνείται την ύπαρξη νόμιμου κράτους που αποκαλείται Κυπριακή Δημοκρατία, κάνει δε το αφεντικό στη Μεσόγειο και διεκδικεί τους υδρογονάνθρακές μας.

Ακόμη και σήμερα δεν αισχύνεται ούτε μετά την αποκάλυψη ότι οι λεγόμενοι «αγνοούμενοι» (1.619), Κύπριοι και Ελληνες, δολοφονήθηκαν αγρίως από τους Τούρκους, όπως αναμφισβήτητα απέδειξε πλέον η ταυτοποίησή τους, με τα νέα επιστημονικά μέσα.

Είναι καθήκον όλων των Ελλήνων να γρηγορούν και συμπράττουν στη νέα εθνική πολιτική μας για να υπερνικήσουμε όλες τις εις βάρος μας υπάρχουσες ακόμη επικίνδυνες επιβολές.