ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ», 12.04.2014

Η επέτειος της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου από την ΕΟΚΑ Α΄ την 1η Απριλίου 1955 αποτέλεσε αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις μας. Ο απαγχονισμός από τις βρετανικές κατοχικές αρχές των γενναίων Κυπρίων μαθητών που είχε τότε συγκλονίσει όλο τον κόσμο και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σύσταση ενός ανεξάρτητου κυπριακού κράτους, θα πρέπει να κάνει πολλούς αναμειγνυόμενους σήμερα στη δημόσια δράση να αναλογιστούν τις ευθύνες για τη στάση τους η οποία βρίσκεται στους αντίποδες.

Είναι δηλαδή απαραίτητο να σταματήσουν πλέον οι συμβιβασμοί και υποχωρήσεις και Ελλαδιτών και Kυπρίων απέναντι στο από πολλές απόψεις εγκληματικό και κραυγαλέα αντιδημοκρατικό τουρκικό καθεστώς Ερντογάν-Νταβούτογλου, που αποτελεί τη νέα σοβαρότατη απειλή απώλειας της ελευθερίας και ανεξαρτησίας και της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το εγκληματικό και αντιδημοκρατικό αυτό καθεστώς αποδοκιμάζεται πλέον και από τις ίδιες τις τουρκικές αρχές (Τούρκο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Συνταγματικό Δικαστήριο, Γενικό Εισαγγελέα, άλλες δικαστικές αρχές, Τουρκική Ένωση Δικηγορικών Συλλόγων κ.ά.) και φυσικά από τις επαναστατημένες 69 πόλεις που, παρά το σφαγιασμό από τον Ερντογάν, εξακολουθούν να ανθίστανται γενναία ήδη σχεδόν ένα χρόνο.

Ας μην ξεχνάμε και ότι όλοι οι ξένοι αληθινοί δημοκράτες, όπως ο Jean-ClaudeJuncker, οι αξιωματούχοι των αρμοδιότερων διεθνών οργανισμών (NaviPillay της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, NilsMuižnieks του Συμβουλίου της Ευρώπης, ŠtefanFüle της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) αλλά και διάσημοι δημοκράτες διανοητές (GünterGrass, ElfriedeJelinek, OrhanPamuk, SalmanRushdie κ.ά.) το καταδίκασαν πρόσφατα.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί και το μεγάλο σκάνδαλο ποσού δισεκατομμυρίου και άνω δολλαρίων, για το οποίο ο Ερντογάν έδινε εντολή στο γιό του να το «ξεφορτωθεί» με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε και ο προγραμματισμός της συμπαιγνίας Ερντογάν-Νταβούτογλου που είχαμε διακρίνει και καταγγείλει δημόσια, η οποία αναμφισβήτητα πλέον αποδείχθηκε από τις ηχογραφημένες μυστικές συνομιλίες Νταβούτογλου και άλλων ανώτατων αξιωματούχων της χώρας. Η συμπαιγνία συνίσταται ο πρώτος να παίζει το ρόλο του «μαστιγίου» και ο δεύτερος ο προσφέρων το «καρότο», δηλαδή ο ιθύνων νους Νταβούτογλου να προσποιείται το μειλίχιο διαπραγματευτή για να επωφελείται των υποχωρήσεων που οι διώξεις και οι απειλές του Ερντογάν παρασκευάζουν.

Ας προσέξουν Ελλαδίτες και Κύπριοι ανερμάτιστοι κυνηγοί της εξουσίας και καιροσκόποι που επιδιώκουν τη συνεργασία με οιονδήποτε ισχυρό αδιαφορώντας για το αν αυτός προδίδει οιαδήποτε ηθική και δημοκρατική αρχή, ότι έτσι οδηγούν Ελλάδα και Κύπρο στην προγραμματισμένη από το νεοοθωμανισμό νέα κατάκτηση εις βάρος τους υπό τη συμπαιγνία των Ερντογάν-Νταβούτογλου. Και ας μην αυταπατώνται όσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα, εμφανίζοντας μια ψευδή εικόνα ελληνοτουρκικής φιλίας, ότι δεν θα υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους.

Πασίγνωστο είναι ότι από τη δίκη της Νυρεμβέργης και εφεξής όχι μόνο οι ναζιστές και οι συνεργάτες τους αλλά και οι αρχηγοί των χωρών και οι συνεργάτες τους που συνέπραξαν με τη Γερμανία κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπέστησαν βαρειές ποινές. Δεν ξέφυγε ούτε ο άλλοτε ένδοξος κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στρατάρχης της Γαλλίας Πεταίν, ο οποίος τελείωσε τη ζωή του στις γαλλικές φυλακές επειδή δέχθηκε να γίνει Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας επί γερμανικής κατοχής της. Έκτοτε καθιερώθηκε σε όλες τις χώρες που είχαν μετάσχει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να τιμωρούνται αυστηρά όλοι οι απεργαζόμενοι την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της ανθρωπότητας, δηλαδή την καθιέρωση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Έτσι, στην Ελλάδα, παραδείγματος χάριν, οι ισχυρότατοι επικεφαλής της χούντας απεβίωσαν στη φυλακή και δικαστές και καθηγητές που την στήριξαν τιμωρήθηκαν αυστηρά. Και είναι δυνατόν να υπάρχουν σήμερα τόσο ανερμάτιστοι και άφρονες Έλληνες που να πιστεύουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι όσοι συνεργασθούν με το εγκληματικό, αντιδημοκρατικό και διεθνώς αποδοκιμασμένο τουρκικό καθεστώς Ερντογάν-Νταβούτογλου; Είναι δυνατόν Έλληνες να πρωτοστατούν στην υποστήριξή του, όταν μάλιστα το καθεστώς αυτό δηλώνει ρητά και έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει το σχέδιο του να διαλύσει και την Ελληνική και την Κυπριακή Δημοκρατία, επιβάλλοντας την κυριαρχία του στην περιοχή;

Αθήνα, 10 Απριλίου 2014*

** Δημοσιεύθηκε στην ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 12.04.2014 υπό τον τίτλο: «Να σταματήσουν οι συμβιβασμοί και υποχωρήσεις. Η τουρκική και παγκόσμια αποκήρυξη του εγκληματικού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος Ερντογάν-Νταβούτογλου και η μελλοντική τύχη των συνεργατών τους» (σελ. 16).


* Την ημερομηνία θέτουμε εν αναμονή και νεότερων εξελίξεων στην Τουρκία.