Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ 8ΗΣ ΜΑΪOΥ 2014 ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ, 11.04.2014

Η εξαιρετικά πετυχημένη συζήτηση που οργάνωσε το Ίδρυμά μας στην ΕΣΗΕΑ στις 8 Μαΐου έγινε με πρωτοβουλία δική μου που είχε δύο κίνητρα. Το πρώτο κίνητρο ήταν σύνθετο: καταρχήν, να τιμηθεί όπως του αξίζει ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος που έλαβε την ευτυχή πρωτοβουλία να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) εναντίον νόμου που συνεχίζει τις διακρίσεις εις βάρος ομόφυλων ζευγαριών. Συγχρόνως, όμως, και για να τιμηθούν οι μακροχρόνιοι αγώνες του, με αξιοπρέπεια και θάρρος, για την κατάκτηση αυτών των δικαιωμάτων.

Το δεύτερο κίνητρο ήταν ότι λόγω της ευνοϊκής απόφασης του ΕΔΔΑ που ο κ. Βαλλιανάτος επέτυχε, θεωρούμε ότι μια τελευταία «σπρωξιά» και από εμάς μπορεί να λύσει οριστικά πλέον το θέμα στην Ελλάδα. Ο κόσμος που προσήλθε αθρόος στην εκδήλωση έδειξε τη λαϊκή συμμετοχή στον αγώνα, τον οποίο πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα φέρουμε επιτέλους σε αίσιο πέρας.

Λυπήθηκα όμως πολύ που ένα ασυγχώρητο ιατρικό σφάλμα μετέτρεψε μια αδιαθεσία μου σε κατάσταση τέτοια που να μη μπορέσω να παραστώ εγώ η ίδια.

Ωστόσο, στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα η αγνόηση του προβλήματος εκ μέρους των αρμοδίων δεν είναι πλέον δυνατή. Η λύση του επιβάλλεται, θέλοντας και μη, και το Ίδρυμά μας κι εγώ προσωπικά δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε γι'αυτό.

Επιτρέψετέ μου να ευχαριστήσω θερμότατα από αυτή τη θέση - καθώς δεν ήμουν παρούσα για να το πράξω - όλους τους αγαπητούς φίλους και συναγωνιστές που έλαβαν μέρος και μίλησαν εμπνευσμένα σε αυτή την πετυχημένη εκδήλωση που θα αποτελέσει τον προάγγελο της οριστικής πλέον λύσης του ζητήματος αυτού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.mfhr.gr/admin/archive/MFHR_DhmSyz_Vallianatos_ECHR.pdf

Ευχόμαστε τάχιστη δικαίωση των κοινών μας αγώνων.

Αθήνα, 11 Μαΐου 2014