ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚΑ Α΄ ΤΗΝ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955, 3.04.2014

Η οργάνωση ΕΟΚΑ Α΄ συνέβαλε καθοριστικά στην απελευθέρωση της Κύπρου από τη βρετανική κατοχή. Συγκλονιστική εντύπωση και αγανάκτηση προκάλεσε σε όλο τον κόσμο ο απαγχονισμός των Κυπρίων γενναίων μαθητών από τον τότε κατακτητή, δηλαδή τη Μ. Βρετανία.

Το Ίδρυμά μας θεωρεί ότι η όλη δράση της ΕΟΚΑ Α΄ και ιδιαιτέρως το υψηλό φρόνημα και η γενναιότητα των νεαρών μαθητών της θα πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα για τη σημερινή γενεά Κυπρίων και Ελλαδιτών.

Είναι απαραίτητο να σταματήσουν οι συμβιβασμοί και υποχωρήσεις και Ελλαδιτών και Κυπρίων απέναντι στο από πολλές απόψεις εγκληματικό τουρκικό καθεστώς που αποτελεί τη νέα σοβαρότατη απειλή απώλειας της ελευθερίας και ανεξαρτησίας των δύο χωρών μας.

Το εγκληματικό αυτό καθεστώς Ερντογάν-Νταβούτογλου αποδοκιμάζεται πλέον και από τις ίδιες τις τουρκικές αρχές (Τούρκο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γενικό Εισαγγελέα, δικαστήρια, Τουρκική Ένωση Δικηγορικών Συλλόγων κ.ά.) και φυσικά από τις 69 πόλεις που, παρά το σφαγιασμόαπό τον Ερντογάν των επαναστατημένων, εξακολουθούν να ανθίστανται γενναία.

Ας μην ξεχνάμε και ότι όλοι οι ξένοι αληθινοί δημοκράτες, όπως ο Jean-ClaudeJuncker, και οι αξιωματούχοι των αρμοδιότερων διεθνών οργανισμών (NaviPillay, NilsMuižnieks, ŠtefanFüle) και διανοητές (GünterGrass, ElfriedeJelinek, OrhanPamuk και SalmanRushdie) αποδοκιμάζουν ανεπιφύλακτα την πρόσφατη δια της βίας επιβολή σιωπής στα σύγχρονα μέσα έκφρασης αισθημάτων των πολιτών (Twitter, YouTube κ.ά.).

Δεν πρέπει να παραλειφθεί και το μεγάλο σκάνδαλο ποσού δισεκατομμυρίου και άνω, για το οποίο ο Ερντογάν έδινε εντολή στο γιό του να το «ξεφορτωθεί» με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς και ο προγραμματισμός της συμπαιγνίας Ερντογάν-Νταβούτογλου που αναμφισβήτητα αποκαλύφθηκε από τις μυστικές συνομιλίες Νταβούτογλου και άλλων αξιωματούχων της χώρας.

Ας προσέξουν Ελλαδίτες και Κύπριοι κυνηγοί της εξουσίας και συνεργαζόμενοι με οποιοδήποτε ισχυρό ότι οδηγούν Ελλάδα και Κύπρο στην προγραμματισμένη από το νεοοθωμανισμό νέα κατάκτησή τους υπό τη συμπαιγνία των Ερντογάν-Νταβούτογλου. Ας μην αυταπατώνται όσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα, εμφανίζοντας μια ψευδή εικόνα ελληνοτουρκικής φιλίας. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Θα αρκούσε το παράδειγμα του στρατάρχη Πεταίν, άλλοτε «δόξα» της Γαλλίας, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να γίνει Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας επί ναζιστικής κατοχής. Πού να φανταζόταν κανείς ότι οι ημέρες του ένδοξου στρατάρχη θα τελείωναν στη φυλακή; Είναι δυνατόν, αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα και την Κύπρο στιγμή, μερικοί τυχοδιώκτες της εξουσίας, Ελλαδίτες και Κύπριοι, ασήμαντα πρόσωπα σε σχέση με τον Πεταίν, να πιστεύουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι;

Αθήνα, 1η Απριλίου 2014