Στο πλαίσιο της 30ής Τακτικής Συνόδου του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (14. 9 - 2.10), το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συμμετείχε με προφορική παρέμβαση στο General Debate της 28ης Σεπτεμβρίου με θέμα "The Refugee and Migrant Crisis in the Mediterranean and the  key role of the UN Human Rights Council".

Την παρέμβαση παρουσίασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΙΜΔΑ κ. Αλίκη Σεμερτζή και το βίντεο της παρέμβασης είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο (ομιλία εκπροσώπου ΙΜΔΑ από  00:20:24 έως 00:22:38): http://webtv.un.org/watch/item8-general-debate-contd-32nd-meeting-30th-regularsession-human-rights-council/4515572048001

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη Τακτική Σύνοδο του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ το ΙΜΔΑ  είχε υποβάλει γραπτή παρέμβαση σχετική με το προσφυγικό με θέμα The new EU’s proposed dubious military response to increasing migrant shipwreck tragedies: What is the cost for human rights?

  

Παράλληλα το ΙΜΔΑ,κατόπιν πρόσκλησης της Spanish Society for the Advancement of International Human Rights Law (SSAIHRL) συνυπέγραψε γραπτή παρέμβαση καλώντας το Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να μη σταματήσει να εργάζεται υπέρ της καθιέρωσης ενός ανθρώπινου δικαιώματος στην ειρήνη.