Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του Καλοκαιρινού Σχολείου 2016-2017 του Ε.Κ.Κ.Ν.Α

Afisa Art
Τις ευχαριστίες και την υποστήριξή του στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στον χαιρετισμό του που αναγνώστηκε στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του Καλοκαιρινού Σχολείου 2016-2017 του Ε.Κ.Κ.Ν.Α..


«Είναι η τρίτη χρονιά που το Υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς υποστήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις, σε εποχές πραγματικά δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, το Καλοκαιρινό Σχολείο του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα και το πρόγραμμα Πρόληψη και Κοινωνική Υποστήριξη Νέων σε Κίνδυνο. Χαίρομαι που περίπου 150 μαθητές, νέοι από 18 έως 21 ετών, παρακολούθησαν το καλοκαίρι τα μαθήματα Φυσικής Αγωγής, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, τα οποία οι καθηγητές σας και ο Διευθυντής του Σχολείου σας, ο Πέτρος Δαμιανός, με μεράκι και αγάπη οργάνωσαν. Τους ευχαριστώ ολόψυχα για αυτό. Γνωρίζω ότι το λειτούργημά τους έχει ξεχωριστή αξία γιατί οι δάσκαλοί σας νοηματοδοτούν και διδάσκουν στην πράξη τη σημασία της φράσης ‘η εκπαίδευση είναι ελευθερία’. Και αυτή η ελευθερία σας ανήκει», σημείωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Υπουργός.


Ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου και την Πρόεδρό του κ. Αλίκη Γιωτοπούλου – Μαραγκοπούλου, μια εμβληματική μορφή του παγκόσμιου γυναικείου κινήματος και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των μαθητών και στην οποία οι μαθητές αφιέρωσαν τα έργα τους.


Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, στην Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), όπου θα φιλοξενηθεί από τις 7 έως τις 16 Νοεμβρίου 2017 (Δευτέρα-Παρασκευή: ώρες 10:00 π.μ. – 7:00 μ.μ.).

Πηγή: http://www.minedu.gov.gr/news/31386-09-11-17-xairetismos-tou-ypourgoy-paideias-erevnas-kai-thriskevmaton-kosta-gavroglou-sta-egkainia-tis-ekthesis-zografikis-ton-mathiton-tou-kalokairinoy-sxoleiou-2016-2017-tou-e-k-k-n-a