Επίσκεψη στα Γραφεία του ΙΜΔΑ μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Καλυβίων

DSC05244 min

Την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, συνοδεία των καθηγητριών τους, 14 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καλυβίων, επισκέφτηκαν τα Γραφεία του ΙΜΔΑ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τη 2η πανελλήνια μαθητική προσομοίωση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην οποία συμμετέχουν εκπροσωπώντας τη Ν. Αφρική, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Επιστημονικούς Συνεργάτες του ΙΜΔΑ, Αποστόλη Βλαχογιάννη και Διονυσία Βαρθάλη και να ενημερωθούν για ειδικά ζητήματα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στη συζήτηση συμμετείχε ο κ. Σωτήρης Μουσούρης, τ. Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και Μέλος του ΔΣ ΙΜΔΑ, ο οποίος, χάρη στη θητεία του στη Ν. Αφρική, μετέφερε τις ειδικές γνώσεις και τις εμπειρίες του στους μαθητές, σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες και την κατάσταση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη χώρα.

Τέλος, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές, κατά την επίσκεψη στα Γραφεία του ΙΜΔΑ, να δουν τα έργα της έκθεσης "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", τα οποία φιλοτέχνησαν οι μαθητές του θερινού σχολείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.), που φιλοξενούνται στους χώρους του ΙΜΔΑ.

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2017

 

DSC05199 minDSC05209 minDSC05228 min